Toplumsal

Hamsi tava tarifi

Hamsi tava, özellikle Karadeniz bölgesinde çok sevilen bir deniz ürünü yemeğidir.

İşte özgün bir hamsi tava tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram taze hamsi (temizlenmiş ve yıkanmış)
  • 1 su bardağı mısır unu (veya beyaz un)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon dilimleri (servis için)

Hazırlık:

  1. Temizlenmiş ve yıkanmış hamsileri bir süzgeçte iyice suyunun süzülmesi için bekletin. Hamsilerin kuruması önemlidir, çünkü bu sayede una bulanırken daha iyi yapışır.

  2. Mısır ununu (veya beyaz unu) bir tabağa veya kaba alın. Unun içine tuz ve karabiberi ekleyin, ardından karıştırarak baharatları unla iyice karıştırın.

  3. Hamsileri un karışımına atın ve unun her tarafına iyice bulanmalarını sağlamak için hafifçe sallayın. Unlu hamsileri fazla sallamadan alın ve fazla unlarını silkeleyin.

  4. Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Yağ ısındığında, unlu hamsileri tek sıra halinde tavaya yerleştirin.

  5. Hamsileri altın rengi olana kadar her iki tarafını da yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Hamsileri fazla kalabalık yapmayın, gerekirse birkaç parti halinde pişirin.

  6. Pişen hamsileri kağıt havlu ile süzün, fazla yağını alın ve sıcak servis tabağına aktarın.

  7. Hamsi tava sıcak servis yapılır. Limon dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }