Toplumsal

Gavurdağı salatası nasıl yapılır.... Gavurdağı salatası tarifi

Gavurdağ Salatası, Türk mutfağının sevilen ve lezzetli mezelerinden biridir.

Gavurdağ Salatası, taze malzemelerin lezzetiyle birleşen nefis bir mezeyi temsil eder. Hafif, ferahlatıcı ve doyurucu bir lezzet sunan bu salatayı ara sıcak olarak veya yemeklerinizin yanında gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 3 büyük boy domates
  • 1 salatalık
  • 1 tatlı yeşil biber
  • 1 tatlı kırmızı biber
  • 1/2 demet taze soğan veya 1 kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gr beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından küp şeklinde doğrayın ve bir kaseye alın.

  2. Salatalığı yıkayıp soyun. İsterseniz çekirdeklerini çıkarabilirsiniz. Doğradıktan sonra domateslerin üzerine ekleyin.

  3. Yeşil ve kırmızı biberleri yıkayıp ince ince doğrayın. Taze soğanları ve maydanozu da doğrayarak diğer malzemelerin üzerine ekleyin.

  4. Beyaz peyniri veya lor peynirini ufalayarak salataya ilave edin.

  5. Zeytinyağı, nar ekşisi veya limon suyu, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırarak salatanın üzerine dökün.

  6. Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın, böylece sos ve malzemeler güzelce harmanlansın.

  7. Salatayı servis tabağına alın. Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }