Toplumsal

Fındık sütü nasıl yapılır?

Evde doğal ve sağlıklı bir alternatif olan fındık sütü, pek çok tarifte süt yerine kullanılabilir.

İşte evde fındık sütü yapmak için basit bir tarif:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı fındık (daha iyi sonuç için 6-8 saat suda bekletilmiş)
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 tatlı kaşığı tatlandırıcı (isteğe bağlı)
  • Bir tutam tuz (isteğe bağlı)
  • Vanilya özütü veya tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Bekletilmiş fındıkları süzün ve iyice durulayın.

  2. Fındıkları sürahiye veya blendere koyun.

  3. Üzerine suyu ekleyin. İsteğe bağlı olarak tatlandırıcı, tuz, vanilya özütü veya tarçın ekleyebilirsiniz.

  4. Malzemeleri yüksek hızda yaklaşık 2-3 dakika boyunca karıştırın. Fındıklar iyice öğütülüp sıvı bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.

  5. Karışımı süzgeç veya tülbent yardımıyla süzerek sıvı kısmını ayırın. Bu adımı atlamak isterseniz, sütünüz daha yoğun bir kıvamda olacaktır.

  6. Elde ettiğiniz fındık sütünü temiz bir şişeye veya kavanoza aktarın.

  7. Fındık sütünü buzdolabında saklayın. 3-4 gün boyunca tazelik ve kalite kaybı olmadan tüketebilirsiniz.

  8. Fındık sütü içerisinde doğal olarak çökelme olabilir. Kullanmadan önce çalkalayarak homojen hale getirebilirsiniz.

Notlar:

  • Fındık sütünü daha yoğun isterseniz, su miktarını azaltabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak tatlandırıcı olarak bal, agave şurubu veya hurma kullanabilirsiniz.
  • Tarçın veya vanilya özütü ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.
  • Fındık sütünüzü kahve, çay, smoothie veya tahıl gevrekleri gibi farklı tariflerde kullanabilirsiniz.
{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }