şte fellah köftesi tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

İç harcı için:

  • 2 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı nar taneleri
  • Taze soğan veya taze sarımsak (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)

Üzeri için:

  • Marullar veya marul yaprakları
  • Limon dilimleri
  • Taze nane yaprakları

Yapılışı:

  1. İlk olarak ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Ardından kaseyi bir bez veya streç film ile örtün ve bulgurlar şişene kadar yaklaşık 20-30 dakika bekletin.

  2. Bulgurlar şiştikten sonra, üzerine sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, nar ekşisi ve biber salçasını ekleyin. Bulgurları iyice karıştırın.

  3. İç harcı hazırlamak için soğanları ince doğrayın. Bir tavada sızma zeytinyağını ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.

  4. Kavrulan soğanlara domates salçasını, kimyonu, nar ekşisini ve nar tanelerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve karışımı birkaç dakika daha pişirin.

  5. Bulgurlu karışımın içine hazırladığınız iç harcı ekleyin ve iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak taze soğan veya taze sarımsak da ekleyebilirsiniz.

  6. Marullar veya marul yaprakları ile servis tabağını hazırlayın. Fellah köftesini bu yaprakların üzerine güzelce yerleştirin.

  7. Limon dilimleri ve taze nane yaprakları ile fellah köftesinin üzerini süsleyin.

  8. Fellah köftesini servis yapmadan önce buzdolabında bir süre dinlendirerek servis edebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın ve yanında ekstra limon dilimleri ile sunabilirsiniz.