İşte lezzetli bir fasulye turşusu yapımı tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram yeşil fasulye
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı tuz
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı hardal tohumu (isteğe bağlı)
Yapılış:
-
Yeşil fasulyelerin uçlarını kesip iyice yıkayın. İsterseniz fasulyeleri bütün halde bırakabilir veya ikiye bölebilirsiniz. Sonra temiz bir kaba alın.
-
Bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya tuz ekleyin ve fasulyeleri 2-3 dakika haşlayın. Fasulyeler hafifçe yumuşamalı, ama hala çıtır olmalıdır.
-
Haşlanan fasulyeleri hemen süzüp soğuk suya alarak haşlama işlemini durdurun. Ardından iyice süzün ve temiz bir kavanoza yerleştirin.
-
Sarımsakları soyup ince dilimleyin veya dövün.
-
Başka bir kapta, sirke, su, zeytinyağı, toz şeker, karabiber ve isteğe bağlı olarak hardal tohumunu karıştırarak turşu suyunu hazırlayın.
-
Dilimlenmiş sarımsakları turşu suyuna ekleyin ve karıştırın.
-
Hazırladığınız turşu suyunu fasulyelerin üzerine dökün. Eğer fasulyelerin tamamen kaplanmasını sağlamak için yeterli turşu suyu yoksa, üzerine biraz daha sirke ve su karışımı ekleyebilirsiniz.
-
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu güzelce çalkalayarak turşu suyunun fasulyelere ve diğer malzemelere eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
-
Hazırladığınız fasulye turşusunu serin ve karanlık bir yerde en az 1 hafta boyunca dinlendirin. Bu süre zarfında turşunun lezzeti ve aroması iyice oturacaktır.
-
Turşunuz dinlendikten sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında soğutmanız, lezzetin daha iyi olmasını sağlayacaktır.