Toplumsal

Fasulye salatası tarifi... Fasulye Salatası nasıl yapılır?

Fasulye salatası, lezzetli ve besleyici bir yan yemek veya hafif bir ana yemek olarak servis edilebilen sağlıklı bir seçenektir.

İşte temel bir fasulye salatası tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye (örneğin, konserve fasulye veya taze fasulye)
  • 1 büyük domates, doğranmış
  • 1 salatalık, doğranmış
  • 1 kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 1/4 su bardağı taze maydanoz veya dereotu, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu (veya sirke)
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber, damak zevkinize göre
  • İsteğe bağlı olarak feta peyniri, siyah zeytin veya salatalığınızı ve domatesinizi daha fazla lezzetlendirmek için taze kekik veya nane yaprakları.

Yapılışı:

  1. Eğer kullanıyorsanız taze fasulyeyi yıkayın, uçlarını kesin ve 2-3 cm uzunluğunda parçalara kesin. Dondurulmuş veya konserve fasulye kullanıyorsanız, onları süzün ve durulayın.

  2. Geniş bir karıştırma kabında, fasulyeyi, doğranmış domatesi, salatalığı, ince doğranmış soğanı ve taze maydanozu veya dereotunu bir araya getirin.

  3. Ayrı bir kapta, zeytinyağı, limon suyu veya sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiberi karıştırarak salata sosunu hazırlayın.

  4. Hazırladığınız sosu fasulye karışımına dökün ve iyice karıştırın, böylece tüm malzemeler sosla kaplansın.

  5. Salatanızı buzdolabında en az 30 dakika soğumaya bırakın. Soğuk servis yapmak için buzdolabında daha uzun süre tutabilirsiniz.

  6. Servis öncesi üzerine isteğe bağlı olarak taze kekik veya nane yaprakları, siyah zeytin veya ufalanmış feta peyniri ekleyebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }