Pişi Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket instant maya veya yarım küçük yaş maya
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılış:
-
Derin bir karıştırma kabında unu eleyerek açın. Ortasını havuz şeklinde açın.
-
Mayayı biraz su ile eritip unun ortasına ilave edin. Üzerine bir çay kaşığı şeker serpiştirin. Kabarması için birkaç dakika bekleyin.
-
Yoğurt, süt ve tuzu ilave edip yavaşça karıştırın. Azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
-
Hamuru streç filmle örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurun iki katına çıkması gerekiyor.
-
Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde hafifçe yoğurun. Elinizle bastırarak havasını çıkarın.
-
Hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz boyutta yuvarlak veya kare şekillerde kesin.
-
Kestiğiniz hamurları hafifçe un serpilmiş bir tepsiye veya tabağa alın ve üzerini örtün. Yaklaşık 15-20 dakika daha dinlendirin.
-
Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hamurları kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. İki tarafını da eşit şekilde kızartın.