İşte özgün bir elmalı turta tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı tuzsuz tereyağı (soğuk ve küp şeklinde kesilmiş)
  • 1/4 su bardağı buzlu su

Elma Dolgusu için:

  • 4 adet orta boy elma (soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Toz şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Hamur için, unu, toz şekeri ve tuzsuz tereyağını bir karıştırma kabında karıştırın. Tereyağını unun içinde ufalanıncaya kadar karıştırın.

  2. Buzlu suyu ekleyerek hamuru toplamak için hızlıca karıştırın. Hamur toparlanana kadar daha fazla su eklemeyin.

  3. Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

  4. Bu arada elma dolgusunu hazırlamak için, dilimlenmiş elmaları büyük bir karıştırma kabında toz şeker, tarçın, limon suyu ve mısır nişastası ile karıştırın. Elmaları bu karışımla iyice kaplayın.

  5. Hamuru buzdolabından çıkarın ve iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı unlanmış bir tezgahta açın ve bir tart kalıbının tabanına yerleştirin.

  6. Elma dolgusunu hamurun üzerine yayın.

  7. Diğer hamur parçasını açın ve elmaların üzerine kaplayın. Kenarları sıkıca kapatın ve fazla hamurun kenarlarını kesin.

  8. Yumurta sarısı ve sütü karıştırarak hamurun üzerine sürün. Üzerine isteğe bağlı olarak toz şeker serpebilirsiniz.

  9. 180°C (356°F) önceden ısıtılmış fırında, turta altın rengini alana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.