Toplumsal Haber Merkezi

Toplumsal yazarı Cemil Kılıç, “Kur-an’ı Kerim Allah kelamı mıdır?” diyerek başlattığı tartışma ve ‘Allah tasavvuru’ nedeniyle İslam’ı kendi tekelinde sanan gericiler tarafından hedef alındı.

Cemil Kılıç, hedef gösterilen sözlerinde kendi uzmanlığı olan ilahiyat alanındaki felsefi bir tartışmayı dile getiriyor ve şöyle diyordu:

Kuran Allah'ın kitabıdır. Kuran'ın kaynağı Allah'tır. Ama Allah'ın kelamı değildir. Allah vahyi anlam ve kavram olarak Hz. Muhammed'e ulaştırmıştır. Hz. Muhammed'se vahyi söze, yani kelama dökmüştür. 

Kılıç'ın bu sözleri üzerine hakkında bir linç kampanyası başlatılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na adeta 'talimat verir'cesine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğinden alınması yönünde bir sosyal medya kampanyası başlatıldı. 

Halil Konakçı isimli bir vaizin attığı 'tweet'le başlayan linç kampanyasına 'troll' hesapların da destek vermesi kafalarda soru işaretleri yarattı. 

Bugün konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, linç kampanyasına çok sert tepki göstererek "Bakanlığa talimat verme cüretini gösteren bu hadsizlere gereken yanıtı vermeye çağırıyoruz" dedi. 

Açıklamanın tamamı şöyle:

Sendika yöneticimiz ve iyi bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Cemil Kılıç’ı hedef gösterenler, tehdit edenler bilsin ki; bu hedef gösterme alçaklığı, aklın gücünü bastıramaz, fikir insanlarını susturamaz. Cemil Kılıç, yalnız değildir. Cemil Kılıç’ın fikirlerini söylemesi değil, İslam üzerinden siyasi güç ve maddi çıkar elde edenler, İslamı siyasileştirenler, şov malzemesi yapanlar, mezhep yarışlarıyla hem İslam'ı hem de toplumu kutuplaştıranlar tehlikelidir. Eğitim-İş olarak konunun hukuki takibini yapacağımızı belirtiyor, Milli Eğitim Bakanlığı’nı da Cemil Kılıç’a yani personeline sahip çıkmaya, Bakanlığa talimat verme cüretini gösteren bu hadsizlere gereken yanıtı vermeye çağırıyoruz.