Malzemeler:
- 6 adet olgun domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Taze nane veya maydanoz yaprakları (süslemek için)
Yapılış:
-
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın veya rendeleyin.
-
Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun.
-
Ardından rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar sotelemeye devam edin.
-
Domates salçasını tencereye ekleyin ve salçanın kokusu çıkıp rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.
-
Doğranmış domatesleri tencereye ilave edin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
-
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Domatesler iyice pişene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
-
Domatesler suyunu çekip bir ezme kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
-
Domates ezmesini servis tabağına alın. Üzerini taze nane veya maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
-
Soğuduktan sonra ekmek, tost veya çıtır pide ile servis edebilirsiniz.