Malzemeler:

  • 6 adet olgun domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Taze nane veya maydanoz yaprakları (süslemek için)

Yapılış:

  1. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın veya rendeleyin.

  2. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun.

  3. Ardından rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar sotelemeye devam edin.

  4. Domates salçasını tencereye ekleyin ve salçanın kokusu çıkıp rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.

  5. Doğranmış domatesleri tencereye ilave edin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.

  6. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Domatesler iyice pişene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.

  7. Domatesler suyunu çekip bir ezme kıvamına geldiğinde ocaktan alın.

  8. Domates ezmesini servis tabağına alın. Üzerini taze nane veya maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

  9. Soğuduktan sonra ekmek, tost veya çıtır pide ile servis edebilirsiniz.