Toplumsal

Cevizli sucuk neyden yapılır?

Cevizli sucuk, geleneksel bir Türk tatlısıdır ve yapımı oldukça basittir.

İşte cevizli sucuk yapmak için gereken malzemeler:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. İlk adım olarak şeker ve suyu bir tencereye koyun. Orta ateşte, sürekli karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra, karışımı 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Karışım koyulaşacak.

  2. Koyulaşan karışımın içine iri dövülmüş ceviz içini ekleyin ve karıştırın. Eğer isterseniz, kakao veya tarçın gibi tatlandırıcıları da ekleyebilirsiniz.

  3. Cevizler iyice karıştığında, karışımı ocaktan alın.

  4. Hazırladığınız cevizli sucuk karışımını, temiz ve kuru bir tezgahın üzerine ya da yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökün.

  5. Karışımı istediğiniz şekle getirerek, genellikle silindir veya kare şeklinde kesin. Bu işlem sırasında elinizi ıslatmak, karışımın yapışmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

  6. Cevizli sucukları oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta veya streç filmle sarılmış bir şekilde saklayabilirsiniz.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }