İşte lezzetli bir barbekü sosu tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı domates sosu
- 1/2 su bardağı ketçap
- 1/4 su bardağı elma sirkesi
- 1/4 su bardağı kahverengi şeker (isteğe bağlı daha tatlı bir sos için miktarı artırabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış
- 1 çay kaşığı toz hardal veya Dijon hardal
- 1/2 çay kaşığı tuz (veya tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1/4 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı, acı bir sos için ekleyebilirsiniz)
Hazırlık:
-
Bir tencerede domates sosu, ketçap, elma sirkesi, kahverengi şeker, Worcestershire sosu, soya sosu, sarımsak, hardal, tuz, karabiber ve kırmızı biberi orta ateşte karıştırın.
-
Sos kaynayana kadar karıştırın, ardından ateşi kısın ve 15-20 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin. Sos, kıvamını alıp lezzetini iyice kazanana kadar pişirilmelidir.
-
Pişirdikten sonra sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir kavanoza veya şişeye aktarabilirsiniz.
-
Barbekü sosu, marine etmek veya ızgara yaparken etin üzerine sürmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca hamburgerler, tavuk, dana eti veya diğer ızgara yiyecekleri tatlandırmak için de harika bir seçenektir.