İşte lezzetli bir barbekü sosu tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1/2 su bardağı ketçap
  • 1/4 su bardağı elma sirkesi
  • 1/4 su bardağı kahverengi şeker (isteğe bağlı daha tatlı bir sos için miktarı artırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış
  • 1 çay kaşığı toz hardal veya Dijon hardal
  • 1/2 çay kaşığı tuz (veya tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1/4 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı, acı bir sos için ekleyebilirsiniz)

Hazırlık:

  1. Bir tencerede domates sosu, ketçap, elma sirkesi, kahverengi şeker, Worcestershire sosu, soya sosu, sarımsak, hardal, tuz, karabiber ve kırmızı biberi orta ateşte karıştırın.

  2. Sos kaynayana kadar karıştırın, ardından ateşi kısın ve 15-20 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin. Sos, kıvamını alıp lezzetini iyice kazanana kadar pişirilmelidir.

  3. Pişirdikten sonra sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir kavanoza veya şişeye aktarabilirsiniz.

  4. Barbekü sosu, marine etmek veya ızgara yaparken etin üzerine sürmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca hamburgerler, tavuk, dana eti veya diğer ızgara yiyecekleri tatlandırmak için de harika bir seçenektir.