Toplumsal

Ballı Hardal sos nasıl yapılır ?

Ballı hardal sos, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir sos çeşididir.

şte ballı hardal sosun özgün tarifi:

Malzemeler:

  • 1/4 su bardağı toz hardal (tercihen Dijon hardalı)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1/4 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı, acı severler için)

Yapılışı:

  1. Bir kase içinde toz hardalı ve balı karıştırın. Karışımı iyice çırpın, böylece bal ve hardal homojen bir kıvam alana kadar karışsın.

  2. Ardından beyaz sirkeyi ekleyin ve tekrar karıştırın. Sirkenin eklenmesi sosun asitliğini artırır ve lezzetini zenginleştirir.

  3. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin. Bu malzemeleri eklerken damak zevkinize göre ayarlamayı unutmayın.

  4. Sosunuz istediğiniz kıvama geldiğinde, kapaklı bir cam kavanoza ya da hava geçirmez bir kap içine dökün.

  5. Ballı hardal sosunuzu buzdolabında saklayın. Buzdolabında sakladığınızda, sosunuz daha uzun süre dayanacaktır.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }