Haliç’in kıyısında konumlanan Balat, Osmanlı döneminden kalma yapılarla modern İstanbul’un izlerini buluşturarak İstanbul’un güzelliğinin sahip olduğu zıtlıklardan kaynaklandığının altını bir kez daha çiziyor. Tarihi evleri; dar, ıssız ve çıkmaz sokaklarıyla göz kamaştıran bir masal dünyasındaymış gibi hissetmeyi sağlayan Balat gezilecek yerleri ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Rent Go araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak Balat’ın tarihi yerleri kadar çevre lokasyonları da keşfetmenin en konforlu yollarından biridir. Hiç şüphesiz İstanbul araç kiralama hizmetleriyle rahatça ziyaret edilmeyi bekleyen sayısız hazineye sahip bir şehir. Artan nüfus ve araç yoğunluğunun etkisiyle gelinen noktada İstanbul’da ulaşımın son derece zorlayıcı bir süreç olabildiğini kabul etmek gerek. Gidilmek istenilen lokasyona ulaşmak için toplu taşıma araçlarının saatlerine ve güzergahlarına bağlı kalmaktansa Rent Go Rent a Car araç kiralama şirketi hizmetlerinden faydalanmak çok daha konforlu bir çözüm olarak kabul edilir.

Özellikle şehre kısıtlı bir süreliğine gelen ve bu sürede gezmesi gereken yerler, tamamlaması gereken işler olan kişiler Rent Go araba kiralama hizmeti sayesinde zamanlarını daha etkin bir şekilde yönetebilirler. Siz de ister İstanbul’da yaşıyor ister belirli bir süreliğine şehri ziyaret ediyor olun konforunuzu üst noktaya taşımak için araç kiralama hizmetlerini tercih edebilir, uygun fiyatları ve hizmet kalitesiyle sektörünün lider ismi olan Rent Go ile iletişime geçebilirsiniz.

Balat’ın Tarihi Dokusuna Hayran Kalacaksınız

Balat’ın tarihi yerleri denilince Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ni anmadan olmaz. Doğu Ortodoks Kilisesi’ni oluşturan 14 otosefal kiliseden biri olan Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Fener ve Balat arasında yer alır. Bir süre önce Ekümenik Patrikhane ilan edilen Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Rum Ortodoks dünyası için çok önemlidir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne giriş için ücret ödenmesi gerekmez.

Balat’ın tarihi yerleri arasında mutlaka ziyaret edilmesi gerekenlerden bir diğeri Kırmızı Mektep. Ortodokslara ait olan bu yapı Rum Ortodoks Erkek Lisesi olarak da bilinir. Son derece eski olan yapının inşaatından Fransa’dan getirilen kırmızı tuğlalar kullanıldığından Kırmızı Mektep olarak adlandırılır. Fransız mimarisinin ürünü bu görkemli yapı özellikle farklı mimari yapılara ilgi duyan kişilere unutulmaz bir deneyim yaşatabilir.

Balat’ta Aradığınız Her Şeyi Bulabilirsiniz

İstanbul’un tarihi hamamları arasında yer alan Mustafa Paşa Hamamı 1500’lü yıllarda inşa edilmiş. Diğer bir deyişle en eski hamamlardan biri olma özelliğine sahip. Osmanlı mimarisinin ürünlerinden Gül Camii’nin karşısındaki Mustafa Paşa Hamamı ziyaretçilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Balat’a gelmişken eğlenmeden dönmek istemeyenler için harika bir alternatif var: Agora Meyhanesi. 1890 yılında Rum kaptan Asteri Dulidis’in hizmete açtığı Agora Meyhanesi eğlencesi kadar tarihi dokusuyla da ünlüdür. Dulidis ailesinin 3 kuşak boyu işlettiği Agora Meyhanesi pek çok Yeşilçam filminde yer almasının yanı sıra şiirlere ve şarkılara da konu olmuştur.

Özetle, Balat gezilecek yerler sayılamayacak kadar çok. Balat’ta görülmesi gereken yerler arasında Ferruh Kethüda Camii, Stefan Kilisesi, Meryem Kilisesi, Sancaktar Yokuşu, Aya Yorgi Kilisesi, Çıfıt Çarşısı, her biri birbirinden güzel Balat sokakları ve çok daha fazlası sayılabilir.

Balat’ın birbirinden güzel yerlerini gezip keşfederken yorulanların ortak sorusu “Balat’ta ne yenir?” sorusudur. Balat, ister kahve eşliğinde bir şeyler atıştırmak ister güzel bir yemek yemek için tercih edebileceğiniz pek çok mekâna ev sahipliği yapıyor. Türk mutfağı kadar dünya mutfağından da lezzetlerin sunulduğu restoranlara erişilebilen Balat’ta siz de unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.