İşte acılı ezme tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet olgun domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1/4 demet taze maydanoz
- 1/4 demet taze nane
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı toz pul biber (isteğe bağlı olarak miktarı artırabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
-
Olgun domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın ve bir kaseye alın.
-
Yeşil biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin. Ardından ince ince doğrayarak domateslerin olduğu kaba ekleyin.
-
Kırmızı biberi közleyip kabuğunu soyduktan sonra doğrayın ve diğer malzemelerin üzerine ilave edin.
-
Kuru soğanı ince ince doğrayarak karışıma ekleyin.
-
Sarımsakları ezerek malzemelere katın.
-
Taze maydanoz ve nane yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Karışıma ekleyin.
-
Zeytinyağı, nar ekşisi, toz pul biber (isteğe bağlı olarak miktarını ayarlayabilirsiniz), tuz ve karabiberi ilave ederek tüm malzemeleri bir araya getirin.
-
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın, lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.
-
Hazırladığınız acılı ezme karışımını servis tabağına alın. Üzerini biraz daha zeytinyağı gezdirerek süsleyebilirsiniz.
-
Taze lavaş, pide ya da ekmeğin yanında sunarak afiyetle tüketebilirsiniz.