EKONOMİ

ABD'de bankacılık krizi!

Toplumsal Ekonomi

Türkiye 2001 bankacılık krizinden çok şey öğrendi.

O dönem ABD'den gelen Kemal Dervişoğlu'na güçlendirilmiş süper ekonomi bakanlığı verilmiş ve Türkiye'de halen devam eden İMF politikalarına başlanmıştı.

Türkiye'de BDDK, öncelikle mevduat sahiplerini Hazine güvence verdiğini duyurmuştu

ABD hükümeti, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasıyla sarsılmıştı. ABD ekonomi kurmayları geniş çaplı bir bankacılık krizi endişelerini bertaraf etmek ve bankacılık sistemine güveni yeniden tesis etme hedefi ile bir dizi acil tedbir getirildi. 
ABD Hükümeti Silikon Vadisi Bank'ın iflası ile uğraşırken, New York merkezli Signature Bank'a da el koymak zorunda kaldı.

ÖNCE SİLİKON, SONRA SİGNATURE İFLAS ETTİ
ABD bankacılık düzenleme kurumları iflas eden Signature Bank'ın müşterilerinin 13 mart'tan itibaren tüm mevduatlarına erişebileceklerini bildirdi ve daha sonra tüm bankalara acil durum fonlarına erişimi tesis etmek hedefi ile yeni bir düzenlemenin hayata geçirildiğini açıkladı.

FED: ACİL DURUMDA BANKALAR BORÇ ALABİLİR
ABD Merkez Bankası (Fed) da bankaların acil durumlarda kendisinden borç alabilmesini kolaylaştırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, 12 Mart'ta Hazine Bakanı ve Ulusal Ekonomi Konseyi başkanının iki bankanın karşılaştığı problemleri ortadan kaldırma hedefi ile bankacılık düzenleme kurumlarıyla beraber çalıştığını kaydetti.

BİDEN: BÜYÜK BANKALARI GÖZLÜYORUZ
Biden, "ABD'liler ve ABD'li işletmelere mevduatları için güvence verdiklerini söyledi. Biden, büyük bankaların gözetim ve düzenlenmeleri güçlendirmek hedefi ile çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }