ABD'de uzun süredir devam eden TikTok tartışmaları sonucunda yasağa doğru bir adım atıldı. Temsilciler Meclisi, ülkede 170 milyon kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu TikTok'un kaderini belirlemek üzere oylama gerçekleştirdi.
Temsilciler Meclisi, TikTok'a baskı yasasını geçirmek için 352'ye karşı 65 oy alarak yasaya ilk onayı verdi. Yasa tasarısına göre, Çinli ByteDance şirketine TikTok'u satması için 165 gün süre tanınacak. Eğer bu süre içinde satış gerçekleşmezse, TikTok'un Apple, Google ve benzeri firmaların uygulama mağazalarında yer alması engellenecek. Bu adım, ABD'nin TikTok'uyla ilgili ulusal güvenlik endişelerini ele almak ve kontrol altına almak amacını taşıyor.
Daha önce Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi birçok ABD devlet kurumu tarafından TikTok yasaklanmıştı.
Temsilciler Meclisi, 2022'de üyeleri ve çalışanları için resmi cihazlara TikTok uygulamasının indirilmesini ve kullanılmasını yasaklamıştı.
ABD Başkanı Biden, yasa tasarısının Kongre'den geçmesi halinde onaylayacağını belirtmişti. Ancak Senatörler arasındaki fikir ayrılığı nedeniyle oylamanın Senato ayağının akıbeti belirsizliğini koruyor. Bu durum, TikTok'un ABD'deki geleceği konusundaki belirsizlikleri artırıyor.